Stadsgidsen ontvangen sleutel Kooi van Wassenaer

Toegevoegd op 28 Nov 2018

De stadsgidsen van het Toeristisch Informatiepunt (TIP) hebben de sleutel in ontvangst genomen van de Kooi van Wassenaer.

Namens de werkgroep Kooi van Wassenaer werd de sleutel overhandigd door initiatiefnemer Evert van Olst aan stadsgids Herman Reekers.

Herman Reekers is 90 jaar en al jarenlang een trouwe vrijwilliger en deskundig stadsgids van het TIP. De kooi van Wassenaer was opgehangen in een van de zeven meter dikke torens van het Dikke Tinne Kasteel. Van 1512 tot 1514 werd hier legeroverste Jan van Wassenaer gevangen gehouden. Het schouwspel rondom de Kooi van Wassenaer was één van de hoogtepunten tijdens het Dikke Tinnefestival dat afgelopen september werd georganiseerd. De bouw van de kooi is een initiatief van een aantal Hattemers met een passie voor Hattem. De prachtig verlichte Kooi van Wassenaer heeft inmiddels een mooi plekje gekregen aan het Tinneplein in Hattem.

Rond Uit coördinator Mariëlle Karssing is content met de sleuteloverdracht van de Kooi van Wassenaer aan het TIP: , De stadsgidsen zijn heel blij omdat er nu een stukje geschiedenis inzichtelijker gemaakt kan worden en het verhaal over de Dikke Tinne iets tastbaarder wordt”.

Social media

rabobank    triada