Bakkerijmuseum toont 200 Droste juweeltjes

Toegevoegd op 23 Nov 2016

De firma Droste, opgericht te Haarlem in 1863, is een begrip in Nederland.

 

In 1986 verhuisde het bedrijf van de stad aan het Spaarne naar Vaassen.

 

Dat was ook het moment waarop er contact gelegd werd met het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem.

 

Droste beschikte over een prachtige historische collectie verpakkingsmaterialen, reclame-uitingen, serviezen en documenten. Het bedrijf was opzoek naar een goed onderkomen voor deze fraaie maar ook zeer kwetsbare juweeltjes.

 

Het Bakkerijmuseum bood deze mogelijkheid en zo kwam er een uniek samenwerkingsverband tot stand.

 

Om deze bijzondere verbintenis zichtbaar te maken voor het publiek toont het Bakkerijmuseum vanaf december een bloemlezing van nooit eerder geëxposeerde Droste objecten.

 

Samensteller van de tentoonstelling, hoofd educatie Martijn Rodenburg benadrukt hoe bijzonder het is dat er na bijna 130 jaar nog zoveel karton en blikverpakkingen bewaard gebleven zijn. Het overgrote deel daarvan verkeerd ook nog steeds in perfecte staat.

 

Het Drosteservies, dat met bonnen bij elkaar gespaard kon worden en dat natuurlijk bedoeld was voor de consumptie van de welbekende Droste cacao, verdient volgens Rodenburg een ere plaats in de tentoonstelling door zijn fraaie ontwerp en vormgeving.

 

Met de opening van deze tentoonstelling neemt het Nederlands Bakkerijmuseum officieel het gebouw in gebruik dat voorheen dienst deed als kantoorruimte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Social media

rabobank    triada