Hattems Mooiste: 24e Hattemer Craft-veldtoertocht

Mountainbikers komen graag naar de Noord Veluwe om te genieten van het mooie landschap.
Onze veldtoertocht, die door dit mooie gebied gaat, wordt gekenmerkt door de pittige klimmetjes in de gedeeltelijk vernieuwde route. De tocht wordt tot in de puntjes verzorgd door de 60 vrijwilligers van Toerclub Hattem die, uitgezonderd de uitzetters en controleurs, deze dag de fiets laten staan om de deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen. Vorig jaar moest de tocht helaas worden gecanceld omdat het dusdanig hard gestormd had dat het parcours onbegaanbaar was door de vele omgewaaide bomen.

Om naar de start te komen staan er op de aanrijroute bordjes met aanduiding TCH en bij het sportpark het Achterveen, Konijnenbergerweg aangekomen wordt u een parkeerplaats toegewezen.
Onze veldtoertocht is een door de NTFU erkende tocht d.w.z een perfecte organisatie op het gebied van veiligheid, bewegwijzering en verzorging. De route is geheel gepijld en er zijn herkenningspunten aangegeven zodat de deelnemer weet in welk gebied hij/zij zich bevind. Bij de inschrijving ontvangt men een polsbandje met het alarmnummer wanneer er hulp nodig is. Deelnemers hebben de keuze uit 2 afstanden namelijk 30 of 50 km. Start is tussen 09.30 – 10.30 uur. Er is op het sportpark bij de voetbalvereniging Hattem voldoende douche en kleedgelegenheid.

De route is spectaculair en gaat over : Flip Hul, Petrea, Wapenveld, Waterwingebied, Molecaten en Leemcule. Natuurlijk is er een verzorgingspost met bouillon, krentenbollen en bananen. Ook is er een materiaalpost ingericht voor de pechgevallen en rijdt er een servicewagen op het parcours om gestrande fietsers weer op weg te helpen. Tevens is het Rode Kruis aanwezig.
Bij gevaarlijke oversteekpunten staan verkeersregelaars.
Als extra motivator is er een beker voor de grootste deelnemende groep. Even melden bij de inschrijving dat men met een groep start.

De jeugd t/m 16 jaar mag GRATIS deelnemen. Inschrijfkosten zijn voor NTFU leden 5,00 euro en Niet leden 7,00 euro. Scan &Go aanwezig. Inlichtingen: www.toerclubhattem.nl, 06-53746045.
Na afloop is er een gelegenheid om te fiets af te spuiten en daarna nog heerlijk na te praten in het clubhuis van de voetbalvereniging Hattem.

Foto's

15 dec 2018

Clubgebouw VV Hattem
09:30 - 10:30 uur
-

Social media

rabobank    triada