Intocht van Sinterklaas op 17 november

Intocht Sinterklaas, een feest voor jong & oud!

Sinterklaas komt samen met zijn Pieten aan in de haven van Hattem op zaterdag 17 november om 13.30 uur. In de haven wordt Sinterklaas hartelijk welkom geheten door de burgemeester, de Vooruit Piet, de Kleikloeten en door een heleboel zingende en juichende kinderen.

Route: onder de Dijkpoort door, Kruisstraat, Kerkstraat, Achterstraat, Ridderstraat, Kerkhofstraat en Markt.
We breiden dit jaar de optocht uit met een bakkersfiets met BakkersPieten, een brandweerwagen met echte brandweer Pieten, een lelijk eendje en een leuke kar met cadeautjes erop, en natuurlijk de Sinterklaas Koets! Dus als jullie de optocht goed willen zien, kunnen jullie ook in de Achterstraat of Ridderstraat kijken!

Pietengym op de Markt
Dit jaar gaat Sinterklaas het een beetje anders doen. Ongeveer om 14.30 komt Sinterklaas aan op de markt en is er een klein podium waar kinderen de Sint een handje kunnen geven of even samen op de foto mogen. Daarnaast is er vrolijke Pietengym op de Markt met gezellige Sinterklaasmuziek van de DJ-Piet! De kinderen kunnen zelf actief spelletjes doen met de zwarte Pieten, zoals bijvoorbeeld Jute zak lopen, stoelen dans, cadeautjes gooien, cadeautje in schoorsteen gooien en nog veel meer!

Het wordt zeker weer een onvergetelijk Sinterklaasfeest! Komen jullie ook allemaal?

Oproep van de VersierPiet aan de winkeliers en bewoners van de binnenstad:
Willen jullie allemaal de Nederlandse, Hattemse of Sinterklaas vlag uithangen? want de Sinterklaas koets komt bij jullie langs.

Oproep van de VeiligheidsPiet aan onze inwoners van Hattem: kom lopend of met de fiets, voor de auto is weinig ruimte!
In de haven mogen geen fietsen worden gestald, dit kan alleen op het Voermanplein. Er mogen ook geen fietsen op de markt in verband met de veiligheidsvoorschriften van de brandweer.

Tijdens de Pietengym zorgen de Kleikloeten in de winkelstraten van Hattem voor vrolijke Sinterklaasmuziek.

Rond Uit Hattem bedankt alle vrijwilligers die de intocht mogelijk maken  Rondvaartbedrijf Keizer die de Sinterklaasboot beschikbaar stelt, en Eendjehuren.nl.

RTV Hattem zendt de intocht van Sinterklaas uit op zondag 18 november om 19.00 uur.

17 nov 2018

Haven & Binnenstad van Hattem_
13:30 - 16:00 uur
-

Social media

rabobank    triada